ASP.NET MVC Routing Debugger

Als je net begint met het Asp.Net MVC heb je waarschijnlijk veel zaken waar je tegen aan loopt, maar 1 van de eerste is waarschijnlijk de routes: je definieert in je global.asax je routes, je opent de browser en…. daar is je view niet.
Vooral als je veel routes hebt gedefinieerd is het soms moeilijk in te schatten welke paden worden doorlopen en welke niet.
De oplossing is simpel gelukkig: een DLL toevoegen aan je project en 1 regel code aan je global.asax, en dan zie je dit:Route%20Tester%20-%20Windows%20Internet%20Explorer%20(2)_3

Je ziet een lijst met alle routes die je hebt ingegeven, en in het groen de routes die matchen met de url die je op dat moment in hebt gegeven.
Daarnaast zie je bovenin in de kleine tabel welke controller er wordt aangesproken, wel action er wordt uitgevoerd en de waardes van de eventuele parameters.

Hear hear:  http://haacked.com/archive/2008/03/13/url-routing-debugger.aspx

Advertisements

One thought on “ASP.NET MVC Routing Debugger

  1. 度の入ったカラーコンタクトを即日発送してくれくるECサイトを探していました。電話の対応もよく、ストックも豊富で送料無料だと、いうことありません。いつもまとめてカラコンを購入するのですが、予備のカラーコンタクトが少なくなると心配になるので、オーダーして注文したその日宅配してくれるショップは、非常にありがたくいつも感謝しています。そんな中、対応が素晴らしいネットショップを比較するWEBサイトを見つけました。お店を選ぶ上で、参照していただければと思います。

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s