Jquery

logo_jquery_215x53‘k moet zeggen dat ik in eerste instantie niet stond te springen om weer een nieuw soort framework: Jquery.
Het lijkt wel alsof de die dingen de laatste tijd uit elke hoek je om de oren vliegen, en dan is dit er nog eens eentje voor iets wat in de meest positieve bewoordingen nog wordt gezien als ‘een noodzakelijk kwaad’: Javascript.
Maar toen ik luisterde naar de .Net rocks uitzending met Rick Strahl over Jquery, werd ik toch wel enthousiast. Want wat bleek het te zijn: het is een meer een developer aid dan een framework dat is verzonnen om iets nog correcter te maken qua architectuur standaarden.
Bijvoorbeeld: een korte notatie om elementen uit de DOM te halen, code om met WCF services te praten, extension methods om bewerkingen uit te voeren op geselecteerde elementen, grafische effecten, een eenvoudig model voor event handlers en many more. En wat mij persoonlijk altijd stoorde aan Javascript: had je iets moois gebouwd dat goed werkte in IE6, werkte het weer niet in IE7 en Firefox, of wel in Firefox maar niet in IE voor de Mac of Safari.
En ook dat is iets wat JQuery oplost: in dit framework of library zit de code die de browserverschillen voor je heeft uitgezocht en opgelost, en dat is voor mij al een reden om er mee aan de slag te gaan.
Geeft dit stukje je hoop? Download dan gewoon even de uitzending, brand ‘m op CD en luister ‘m in de auto op weg naar je volgende Javascript klus, in de sauna of tijdens het sporten.

http://www.dotnetrocks.com/default.aspx?showNum=351

Advertisements

One thought on “Jquery

  1. Ik heb toevallig net vandaag het e-boek jQuery in Action ontvangen: http://www.manning.com/bibeault/
    Ga er zo snel mogelijk in beginnen, en hoop net als jij hier enthousiast over te worden.

    Ik begrijp van Scott Guthrie, dat jQuery meegeleverd gaat worden met VS (misschien is dat zelfs al het geval) en dat er in ieder geval een jQuery library komt/is met ondersteuning van intellisense in VS.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s